SALARII MARITE o data cu noul an

in Stiri Online by

Anul nou vine cu bucurie pentru romani deoarece toate prevederile din Codul Fiscal intra in vigoare de la 1 decembrie.
De la inceputul anului viitor, statul va incepe sa investeasca in primul rand in salariile medicilor, salariile lor vor creste cu 25 % mai mult fata de cat erau inainte. Iar salariile bugetarilor vor creste cu 10%, un lucru bun deoarece ar umple buzunarele romanilor cu 1450 lei in plus.

Multe lucruri care ne sunt utile se vor ieftini, adica reducere TVA de la procentul initial de 20%, va scadea la 19%, nu este exagerat de mare, dar cu timpul poate va mai creste, iar benzina va fi mai ieftina deoarece anularea supra-accizei pe benzina va scadea cu 0,5% din activele fixe. Acestea fiind spusele lui Anca Dragu Paliu, ministru al finatelor.

Dragu, ministru al Romaniei, ne spune ca: „Codul Fiscal va intra în vigoare aşa cum a fost votat de Parlament în 2015, când majoritatea era constituită chiar de către cei care au câştigat alegerile acum. Este lege. Tehnic merge înainte. Este imposibil să mai fie anulate prevederile, este prea târziu”.

loading...

Dragu ne mai spune si ca: „Nici anterior acestei date nu era posibilă prorogarea prevederilor Codului Fiscal, aşa cum ni s-a cerut, decât cu abuzuri foarte mari. Legea prevede că numai în caz de infringement de la Uniunea Europeană se mai poate modifica Codul Fiscal în procedură de urgenţă. Se putea sesiza Avocatul Poporului sau orice altă parte interesată asupra neconstituţionalitatii”

Bugetarii, salarii cu 10% mai mari. În sănătate, creșteri de 25%.

Aceasta lege a fost propusa inca de pe data de 11 noiembrie, sub numele de OUG aceasta urma sa mareasca salariile din sanatate, cat si cele ale bugetarilor, dar la vremea aceea nu au fost sustinuti si de alte deputate.

Salariul minim, promis să crească la 1.450 lei.

Salariul minim se anunta ca va ajunge la 1,450 lei, dar nu este sigur ca la data de 1 ianuarie va fi asa, dar pe data de 1 febroarie sigur.

Intr-o conferinta de presa, Dragnea ne spune ca: „Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare al PSD, și, apoi, în calendarul de implementare: majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei, eliminarea contribuțiilor pentru sănătate pentru toate pensiile, reducerea prețurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 și ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul), scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*