Armata română caută voluntari amatori. Iată cum îi plătește

in Stiri Online by

Din ianuarie 2017 rezerviștii și cei care vor să fie voluntari în Armata Română vor fi stimulați

MApN a decis să stimuleze mobilitatea forței armate începând cu 1 Ianuarie 2017. În acest sens, alături de rezerviștii care au mai activat în domeniu, #Armata română va putea înregimenta voluntari care vor putea să păstreze și locul de muncă ce îl au.

Potrivit Romania Tv, noile prevederi arată ca pentru a umple golurile rămase în toate structurile MAPN, se va introduce o lege a rezerviștilor, care va permite voluntarilor să facă armată contra cost.

Ministrul apărării, Mihnea Motoc a mai subliniat că, acum după mai bine de 20 de ani de căutări, Legea Rezerviștilor voluntari aplică norme care vin în sprijinul penuriei de cadre și totul contra unor prime care se vor calcula în funcție de mai multe criterii de baza.

Ministrul apărării a mai subliniat că, pe această lege se pliază două categorii de persoane. Voluntarii care au mai efectuat stagiu militar se înscriu în prima categorie și vor avea nevoie doar de o reactualizare a informațiilor deținute și a doua categorie din care fac parte voluntarii, care au nevoie de un stagiu nou de pregătire mult mai exigentă dar care va avea susținere logistica și materiala.

loading...
 

Rezerviștii voluntari care nu au mai activat în armata română vor avea un anumit salariu și în același timp vor putea să își păstreze actualul loc de muncă, un lucru foarte bun. Acești voluntari care sunt angajații permanenți ai unor firme și instituții, în perioada de instrucție, vor fi învoiți și remunerați cu un anumit procent din salariul minim pe economie, pe lângă salariul pe care îl au deja.

Doritorii se vor înscrie la unitățile locale și probabil vor fi supuși unor criterii de selecție riguroase.

Totodată, MApN pregătește o campanie de sensibilizare a publicului cu privire la beneficiile activității de militar profesionist cu toate modificările actuale impuse de legislația europeană.

Românii au de unde alege se pare, iar meseria de cadru militar se adresează atât femeilor cât și bărbaților . De la 1 ianuarie, se deschid porțile unor noi posibilități profesionale și financiare de care pot profita mii de români de pretutindeni. #Romani de pretutindeni

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*Latest from Stiri Online

Go to Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com